Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ | Πάτρα


Εμείς οι νέοι και οι νέες του Σύριζα, σε μία περίοδο όπου το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θέτει την κοινωνία και τη νεολαία στο περιθώριο, πραγματοποιούμε το πολιτικό και πολιτιστικό μας φεστιβάλ το 2ήμερο 28-29 Σεπτέμβρη στο Κάστρο της Πάτρας.
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων συζητήσεων

17:00-19:00 Δικαίωμας η παιδεία, στόχος μας η ανατροπή
19:00-21:00 Αλληλεγγύη:Ανάγκη στο σήμερα, Ελπίδα για το αύριο

Συναυλίες

Fundracar
Asian Dub Foundation
θα ακολουθήσει party με τους Djs BigBang(JephOne και Billy Widz)

Πρόγραμμα εκδηλώσεων συζητήσεων

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

17:00-19:00 Συζήτηση για τον αγώνα απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό
19:00-21:00 Δυο κόσμοι συγκρούονται: ή Εμείς ή Αυτοί

Συναυλίες

Imam Baildi
Χαΐνηδες

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ μια μέρα 8 ευρώ το διήμερο. Ενημέρωση για την προπώληση σύντομα.

Όλοι εμείς συνδιοργανώνουμε μία γιορτή δημοκρατίας, αγώνα και αντίστασης, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε ενεργά στην πολιτιστική αναγέννηση του τόπου και στην ενεργή αντίσταση της νεολαίας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ενάντια στις πολιτικές που μας επιβάλουν. Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, το φεστιβάλ μας θέλουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου και της κρίσης. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης της νέας γενιάς, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων και των λαϊκών ξεσπασμάτων, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την μόρφωση και την εργασία με αξιοπρέπεια. Καθώς και σε ολόκληρο τον Πατρινό λαό που αντιστέκεται καθημερινά ενάντια στην χρεοκοπία της χώρας και της κοινωνίας.

Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν θεματικές ενότητες με φωτογραφικό υλικό κείμενα κτλπ για:

την παιδεία
το αντιφασιστικό /αντιρατσιστικό μέτωπο
αντίσταση και αλληλεγγύη του λαου
κίνημα πλατειών
οικολογία
ελεύθερο λογισμικό
lgbt κίνημα και πολλά αλλα


Βιογραφικά Συγκροτημάτων / Καλλιτεχνών:

Asian Dub Foundation

Οι Asian Dub Foundation, δημιουργήθηκαν το 1993 στο London's Farringdon Community Music House, μια σειρά καλοκαιρινών εργαστηρίων σχεδιασμένα να διδάξουν στα παιδιά των Ασιατών μεταναστών, τους βασικούς άξονες της μουσικής τεχνολογίας. Καθηγητές των εργαστηρίων ήταν ο εργάτης Aniruddha Das και ο dj John Pandit. Με έναν από τους μαθητές τους, τον 15χρονο ράππερ Deedar Zaman, μετανάστη από τη Βεγγάλη της Ινδίας, σχημάτισαν σύντομα το γκρουπ (soundsystem) που ονομάστηκε Asian Dub Foundation. Ο Das έγινε Dr Das (μπάσο), ο Pandit έγινε Pandit G, ο Zaman έγινε Master D και το 1994 μπήκε στη μπάντα ο κιθαρίστας Steve Chandra Savale...
Στις 28 σεπτεμβρίου στο κάστρο της πάτρας, οι Asian Dub Foundation φέρνουν τον μουσικό τους πολιτισμό στην Ελλάδα και μας καλούν όλους σε ένα δυναμικό “παρών” ... Rise Up!!!

Fundracar

Το συγκρότημα Fundracar είναι μια 8-μελής πολυπολιτισμική reggae κολεκτιβα, με έμφαση στην dub rock και ganja funky αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας. Δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθηνά και ήδη έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως οι Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation, κ.α.

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae - dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα.

Χαΐνηδες

Η μουσική όμαδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «...όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».
Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας.

Imam Baildi

Οι Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να κάνουν remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ΄60. Έχουν συνεργαστεί με τους Maxwel Wright (Ojos de Brujo), Delinquent Habits, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στη πρόσφατη δουλειά τους πειραματίζονται με τραγούδια όπως μεταξύ άλλων είναι τα «Καϊξής», «Ακρογιαλιές δειλινά», «τα χάρτινα».
Ο ήχος των Imam Baildi είναι ένας πειραματισμός πάνω σε παλιούς και καινούριους ήχους. Balkan beats και παραδοσιακά κομμάτια με electro, gipsy, swing, mambo και latin απόδοση, ο ήχος τoυς είναι σαν να εισάγεις μια 8μελή ελληνική μπάντα της δεκαετίας του ’60 σε ένα σύγχρονο ηχοσύστημα. Οι μίξεις γίνονται με σύγχρονους ρυθμούς και ήχους, η κιθάρα και το μπουζούκι αναπαράγουν πιστά την ατμόσφαιρα και την αίσθηση των παλιών ρεμπέτικων, και όλο το θέαμα γίνεται πιο χορευτικό με τα φωνητικά του MC Yinka.

1 σχόλιο: