Αφιερώματα

Εκδηλώσεις και αφιερώματα στο χώρο του βιβλιοπωλείου

Ο άλλος και η άλλη στην ποίηση και την λογοτεχνία
Συνομιλώντας με τον άλλο/η
Αναζητώντας τον άλλο/η
Βρίσκουμε το νήμα να αισθανόμαστε
Βρίσκουμε το νήμα να επικοινωνούμε
Βρίσκουμε το νήμα να κινητοποιούμαστε
Ο άλλος και η άλλη:
Έρωτας,
Αλληλεγγύη,
Αγάπη,
Αντίσταση

Παρασκευή 27, 19:30 με τους διηγηματογράφους: Βάσια Τζανακάρη, Πάνο Τσίρο
Σάββατο 28, 19:30 με τους ποιητές Γιάννη Στίγκα και Θωμά Τσαλαπάτη                   
                    Κυριακή 29, 19:30, με τους ποιητές: Μαρία Κυρτζάκη, Κώστας Καναβούρης


Πολιτικό Σύστημα/Πραγματική Δημοκρατία

Σάββατο 28/9, 19.30 
 
Η ομάδα πολιτικού συστήματος/πραγματικής δημοκρατίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το παρακάτω θεματικό εργαστήρι:

«Η ανατροπή του πολιτικού συστήματος και ο αγώνας για πραγματική δημοκρατία»    Ζωή Κωνσταντοπουλου
(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας)
    Δημήτρης Τζανακοπουλος (Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ)
    Τάσος Βαρουνης (Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς)


Web-radio 

Κυριακή 29/9, 19:30

-Web Radio-Ηρθε για να μείνει;

                 Πετρουλάκης Νίκος (ραδιοφωνικός Παραγωγός στο 105.5 Στο Κόκκινο)
Καλλίοπη Τακάκη (Ραδιοφωνικός παραγωγός web-radioBubble)

Για πολλούς το web radio αποτελεί ένα κύτταρο αυτοδιαχείρισης, μία εναλλακτική πηγή διασκέδασης και μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Πως ξεκίνησαν ομως τα webradio και τι κενά καλυψάν; Κατα ποσο η κριση στο συμβατικο ραδιοφωνο συνεβαλε σε αυτό; Ποιες οι διαφορές του από το συμβατικό ραδιόφωνο και ποσο προσβασιμο τεχνολογικα ειναι? Μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό πολιτιστικό αντιπαράδειγμα; Εξασφαλιζεται παντα η σχεση παραγωγου-ακροατη;

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ, σας καλούμε να συζητήσουμε και να παραθέσετε τη δική σας εμπειρία και οπτική για το web radio.
Ψηφιακά δικαιώματα
Παρασκευή 27, 19:00
Συζήτηση - εκδήλωση "Ζώντας σε ένα κόσμο δίχως μυστικά: Μπορούμε να θωρακίσουμε την ελευθερία μας στη νέα ψηφιακή εποχή;"
Ομιλητές:
Καρυωτάκης Γιώργος - Διαχειριστής Συστημάτων (dln.gr)
Μπρούμας Αντώνης - Δικηγόρος (dln.gr)
Τσιμιτάκης Ματθαίος - Δημοσιογράφος

Σάββατο 19:00
Crypto party: Σεμινάριο ασφάλειας στο διαδίκτυο.
by Γιώργος Καρυωτάκης (Διαχειριστής συστημάτων-dln.gr)


 event
 
Η εκρηκτική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών δεν έχει δημιουργήσει μόνο νέες συνθήκες στο χώρο της παραγωγής και νέα καταναλωτικά ήθη, αλλά επίσης έχει αλλάξει τα πεδία στα οποία κράτος και εταιρίες δραστηριοποιούνται με στόχο να εδραιώσουν την εξουσία τους. Ως αντίβαρο, πολλαπλασιάζονται οι πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στον ψηφιακό κόσμο (ιδιωτικότητα, απόρρητο επικοινωνιών, προσωπικά δεδομένα, δικαίωμα στη λήθη), αλλά και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με τρόπους που θα διαμορφώνουν μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία (π.χ. ανοιχτό λογισμικό, ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, ομότιμη παραγωγή). Παράλληλα, καθώς ενισχύεται σε παγκόσμιο επίπεδο η συνειδητοποίηση της σημασίας αυτών των ζητημάτων, αυξάνουν οι περιπτώσεις αγωνιστών που τάσσονται στο πλευρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας αποκαλύπτοντας ευρείες παραβιάσεις δικαιωμάτων (π.χ. Ασάνζ/Wikileaks, Μάνινγκ / Πόλεμος στο Ιράκ, Σνόουντεν και δημοσιογράφοι του “Γκάρντιαν” / NSA), ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ευρύ κίνημα υπεράσπισής τους απέναντι στις διώξεις που ενορχηστρώνουν εναντίον τους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το φετινό, δεύτερο, φεστιβάλ τους θα προσπαθήσουν να πιάσουν το νήμα από τα ερωτήματα που γεννιούνται για την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα μέσα σε αυτά τα νέα πεδία, να συνομιλήσουν και να δώσουν χώρο στα ίδια τα κινήματα της ψηφιακής εποχής, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να εμπλουτίσουν με τις σκέψεις αυτές τι σημαίνει το αριστερό αντιπαράδειγμα στη νέα εποχή. Επιλέγοντας να έχουμε λόγο σε μια μάχη που διεξάγεται παγκοσμίως για την υπεράσπιση της ιδιωτικότητας της ανθρώπινης ζωής και επικοινωνίας απέναντι στο πλήγμα που αποτελεί για αυτήν η ολοένα και πιο σκληρή επιτήρηση, επιλέξαμε να οργανώσουμε μια σχετική εκδήλωση με τίτλο «Ζώντας σε ένα κόσμο χωρίς μυστικά: Μπορούμε να θωρακίσουμε την ελευθερία μας στη ψηφιακή εποχή;». Στην εκδήλωση θα αναλυθούν εκτενώς από τεχνική, νομική και πολιτική σκοπιά οι τελευταίες εξελίξεις που ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή την υπόθεση Σνοόυντεν αλλά και όλες οι πτυχές του ζητήματος της ιδιωτικότητας στο ψηφιακό κόσμο. Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν συλλογικότητες από το χώρο των νεων τεχνολογιών, του ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού, των ομότιμων δικτύων κ.α. Παραλλήλα, θα πραγματοποιηθεί workshop εξοικίωσης με τους μηχανισμούς ασφάλειας στο διαδίκτυο για την προάσπιση της ιδιωτικότητας του χρήστη. Τέλος, και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά δικαιώματα όπως το «The pirate bay – away from keyboard», ενώ θα λειτουργεί υπόδειγμα παιχνιδιών αντιστροφής στερεοτύπων, αντιπαραθετικά στον τρόπο που η κυρίαρχη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών λειτουργεί προπαγανδιστικά μέσω της αναπαραγωγής κυρίαρχων προτύπων.


Αθλητισμός 

Αφιέρωμα: «Οπαδικό κίνημα και πολιτική»
                     Θα πραγματοποιηθούν anti-rape  μαθήματα
                   Τουρνουά σκάκι και μπάσκετ

Στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην πλατεία νερού στο Φάληρο το 2ο φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ. 3 μέρες γεμάτες πολιτισμό, συζητήσεις, αλληλεγγύη, γλέντι. Για 3 μέρες δημιουργούμε το μέλλον όπως εμείς, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι ανασφάλιστοι το φανταζόμαστε. Με επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους. Για 3 μέρες απέναντι στα μνημόνια και τη φασιστική απειλή υψώνουμε το δικό μας παράδειγμα για την κοινωνία που θέλουμε.
Αυτές τις 3 μέρες λοιπόν, σας καλούμε ως ομάδα αθλητισμού των ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ να παραβρεθείτε στο φεστιβάλ και να συμμετέχετε εκτός των άλλων στις αθλητικές δραστηριότητες και τη συζήτηση με τίτλο «Σκοράροντας στην κρίση: για τον αθλητισμό των πολλών ενάντια στη φτώχια και τις διακρίσεις». 

Συζητάμε με τον δημοσιογράφο του «105.5 στο κόκκινο» Διονύση Ελευθεράτο, το παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πρώην γενικό γραμματέα του ΠΣΑΠ, Νίκο Μάλλιαρη, και τον συντονιστή του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, Τζούλιο Συνοδινό. Ο Θάνος Σαρρής από το othersidefootball.com μας αναλύει τις ζυμώσεις των κερκίδων σε σχέση με το φασισμό ενώ μέλη του περιοδικού Humba μας εξηγούν πως οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών συμμετείχαν στις μεγάλες διαδηλώσεις της πλατείας Ταξίμ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Κωνσταντινούπολη! Παρασκευή 7.30μ.μ.!
•    Παράλληλα την Παρασκεύη στις 19:30, παίζουμε σκάκι σε αγώνα σιμουλτανέ με το διεθνή μετρ Νίκο Καλεση
•    Το Σάββατο στις 19:30 φοράμε σορτσάκια και συμμετέχουμε σε 3on3 τουρνουά μπάσκετ
•    Και την Κυριακή στις 19:30 παρακολουθούμε σεμινάρια γυναικείας αυτοάμυνας (anti rape)


Αθλητές, φίλαθλοι, οργανωμένοι ή μη, όλος ο κόσμος που αγαπά τον αθλητισμό, βγάζουμε «ΚΟΚΚΙΝΗ» κάρτα στην εγκατάλειψη, τη διαφθορά, το doping και τα μεγάλα στοιχηματικά συμφέροντα που μεταλλάσουν τον χαρακτήρα του, και παίρνουμε μέρος σε μια τριήμερη γιορτή!
Δηλώσεις συμμετοχής για το 3on3 στο nsyrizafest@gmail.com


Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και αναπληρωματικές παρά μόνο βασικοί και αναντικατάστατοι νέοι και νέες!


event 

 

 Μικρού Μήκους ταινίες
Παρασκευή 27/9, 19:30
Τίτλος συζήτησης: «Εμπόδια και Διαδρομές λίγο πριν τα 30’»

Θα μιλήσουν:
Ρηνιώ Δραγασάκη, Σκηνοθέτης
Θωμάς Κιάος, Σκηνοθέτης
Έρση Μήλιου, Σκηνοθέτης
Δημήτρης Νάκος, Σκηνοθέτης
Αλέξανδρος Σκούρας, Σκηνοθέτης

Προβολές
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:00
·         Under Stress, 11’, Πάρης Πατσουρίδης
·         Μικροπόλεις: Εκάλη, 27’, Γιάννης Γαϊτανίδης
·         Η Στέλλα κι εγώ, 4’, Αμέρισσα Μπάστα
·         Κι εγώ για μένα, 19’, Τζώρτζης Γρηγοράκης
·         Τζαφάρ, 3’, Νάνσυ Σπετσιώτη
·         Sphinx, 17’, Κων/νος Καραμαγκιώλης
·         Musikhof, 10’, Θωμάς Κιάος
·         Οδηγίες Χρήσεως, 29’, Κώστας Γιαλλουρίδης


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00

·         Μικροπόλεις: Ολυμπιακό χωριό, 27’, Έρση Μήλιου
·         Ο Κλέφτης, 17’, Ίρινα Μπόικο
·         Abies, 4’, Αλέξανδρος Σκούρας
·         Human Nature, 3’, Νάσος Βακάλης
·         Οι παλιάτσοι, 6’, Δημήτρης Νάκος
·         RF, 19’, Σταύρος Λιόκαλος
·         Casus Belli, 11’, Γιώργος Ζώης
·         Το πιάνο, 13, Ψυχογυιού, Χαρτζολάκη, Μοσχονά
·         Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ, 20’, Ρηνιώ Δραγασάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: