Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012


Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012

Άλσος Γουδή 5-6 και 7 Οκτώβρη

Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή!

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) προέκυψε υποσχόμενη επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την επόμενη κιόλας των εκλογών εφάρμοσε τη γνωστή συνταγή των μνημονίων και της λιτότητας, σχεδιάζοντας νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα ύψους τουλάχιστον 11,5 δισ.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας μόνα εργαλεία τους εκβιασμούς και την καταστολή, καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια δίνοντας έδαφος στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των φτωχών, μεταναστών, των «χωρίς φωνή». Στόχος τους είναι μια κοινωνία άνευρη, διχασμένη, εξαθλιωμένη και φοβισμένη που θα αδυνατεί να σηκώσει ανάστημα στα σχέδια τους.

Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής ερήμωσης, ο λαός στάθηκε απέναντι το προηγούμενο διάστημα τόσο μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όσο και με τη στήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς στις εκλογές του καλοκαιριού.

Η νεολαία που από την αρχή βρέθηκε στο κέντρο της επίθεσης, αντιστέκεται και διεκδικεί ζωή με αξιοπρέπεια. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος είναι οι θυσίες για τη σωτηρία των χρεοκοπημένων τραπεζιτών, εμείς απαντάμε ότι το μόνο χρέος της γενιάς μας είναι η ανατροπή τους.

Ο δρόμος που οραματιζόμαστε είναι μια κοινωνία που οι ανάγκες μας θα βρίσκονται πάνω από τα κέρδη τους. Μια κοινωνία αλληλεγγύης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Το φεστιβάλ των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων αυτών που αντιστέκονται για να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Ένα χώρο ανοιχτής συζήτησης, συντονισμού, αλληλεγγύης, δημιουργίας και πολιτισμού.

Είμαστε η γενιά της ανατροπής!

Με τους αγώνες, την αντίσταση και την αλληλεγγύη ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα.